Минула доба на Донбасі: 6 обстрілів, серед військових – без бойових втрат

Підтримувані Росією бойовики шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі минулої доби, 19 квітня, повідомили у пресцентрі операції Об’єднаних сил.

За повідомленням, обстріли зафіксували неподалік Авдіївки, Південного, Майорська, Пісків. Велися вони з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

У районі населеного пункту Зайцеве бойовики здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2, додали у пресцентрі.

Цього тижня вікна адміністративних будівель в підконтрольному бойовикам місті обклали мішками з піском ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Донецьк готується до війни? Що відбувається в окупованому місті

Станом на 7 годину ранку, 20 квітня зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню – неподалік Золоте-4 бойовики відкривали вогонь із гранатометів різних систем, йдеться в повідомленні.

Бойових втрат серед український військових минулої доби і від початку нинішньої – немає, повідомили у штабі ООС.

Підтримувані Росією бойовики з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових у двох обстрілах своїх позицій. В угрупованні «ДНР» про обстріли станом на ранок 20 квітня не повідомляють.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

На цей час, за повідомленнями, внаслідок обстрілів противника й підривів на вибухових пристроях протягом нинішнього перемир’я загинули принаймні 35 українських військовослужбовців (із них близько 28 лише протягом цього року), ще понад 85 були поранені чи зазнали бойових травм.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment